پرستار سالمند برای مراقبت از بیماران مبتلا به اختلالات گوارشی

بیماری گوارشی در سالمندان + علائم و روش های درمان مرکز سلامت و آسایش کیان مهر

دیسفاژی (مشکل یا ناراحتی در هنگام بلع)، رفلاکس معده به مری، سرطان معد، سندرم روده تحریک‌پذیر، انسداد روده و یبوست از رایج‌ترین مشکلات گوارشی در سالمندان هستند که ممکن است با علائم مختلفی مانند درد، تب، اسهال و استفراغ همراه باشند. مسائل گوارشی به ویژه برای سالمندان چالش برانگیز است و درمان و کنترل چنین شرایطی ممکن است برای مراقبان خانواده نیز دشوار باشد به خصوص اگر آن‌ها ندانند چگونه از عزیزان مبتلا به ناراحتی‌های گوارشی مراقبت کنند. مراقبت از عزیزان سالخورده می‌تواند برای خانواده‌هایی که تخصص یا آموزش حرفه‌ای در این زمینه ندارند یک چالش اساسی محسوب شود، اما نباید به تنهایی با این چالش روبرو شد. با استخدام پرستار سالمند از مراکز خدمات پرستاری معتبر مانند مرکز خدمات پرستاری تهران درمان می‌توان به خوبی چنین شرایطی را مدیریت کرد و به بهبود سلامتی و تسریع روند درمان سالمندان کمک نمود. در این مقاله مهمترین مشکلات گوارشی در سالمندان مورد بررسی قرار گرفته تا شما بتوانید به اطلاعات مفیدی در این زمینه دست پیدا کنید.

    {
  • بیماری سلیاک یک اختلال خودایمنی است که بدن به گلوتن واکنش نشان می‌دهد.
  • |}
  • انتخاب یک پرستار مناسب با ویژگی‌های اخلاقی و جسمانی مطلوب، می‌تواند تأثیر بسزایی بر زندگی سالمند و خانواده‌اش داشته باشد.
  • {
  • همچنین گاهی درد به کمر منتشر شده که اغلب افراد به یک کمر درد ساده فکر می کنند.
  • |}
  • عوامل زیادی در ایجاد مشکلات گوارشی در سالمندان تأثیرگذار است که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.
  • مشکلات دستگاه گوارش سالمندان از جمله بیماری‌های دوران سالمندی می‌باشد که بسیار نیز شایع می‌باشد.
  • {
  • علل زیادی وجود دارد که می‌تواند زمینه‌ساز بروز بواسیر شود، ولی با بالا رفتن سن و ضعیف شدن ماهیچه‌ها کشیدگی در روده و مخرج راحت‌تر گونه می‌پذیرد.
  • |}

برای مثال، میزان مصرف فیبر را در سفره‌ی غذایی خود بالا ببرید، به میزان کافی آب بخورید و سعی کنید دچار استرس و اضطراب نشوید. همچنین، فعالیت ورزشی منظم در بهبود و پیشگیری از مشکلات گوارشی بسیار تأثیرگذار است. مجموع این اقدامات سبب می‌شود تا از مشکلات گوارشی در سالمندان جلوگیری شود. ریفلاکس معده یکی از بیماری‌های گوارشی است که در بین سالمندان بیشترین رواج را دارد. در این بیماری، محتویات موجود در معده به صورت غیرعادی به مری برمی‌گردد. برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که بین اضافه وزن و ریفلاکس معده رابطه‌ی مستقیمی وجود دارد.

بیماری‌های گوارشی در سالمندان به مجموعه فرآیندهایی گفته می‌شود که برای قابل جذب نمودن غذا گونه می‌گیرند، وظیفه‌ی انجام این پروسه در بدن بر عهده‌ی دستگاه گوارش می‌باشد. در‌ هر مرحله مسئولیت بخش‌های مختلف تفکیک شده و بصورت هماهنگ اعمال می‌شوند. بعد از تصمیم خانواده ها مبنی بر استخدام پرستار سالمند، می بایست فردی مطمئن را در نظر گرفته و والدین عزیز را به آنها سپرد. از این روز کمک گرفتن از شرکت خدمات پرستاری می تواند خیال خانواده ها را در صورت بروز مشکل راحت نماید. مراکز خدمات پرستاری به دلیل سابقه ی چندین ساله می توانند افراد معتمد و از همه مهمتر با تجربه را به شما معرفی نمایند. خدمات پرستاری کیان مهر در تهران با داشتن صدها پرستار سالمند می تواند به تمامی مناطق تهران و ایران نیرو اعزام نماید.

یکی از راه‌هایی که باعث می‌شود دستگاه گوارش در افراد بهتر عمل کند، فعالیت بدنی منظم مثل پیاده‌روی و یا ورزش‌های دیگر است. کم شدن این فعالیت‌ها در سالمندان باعث بروز مشکلات گوارشی در آن‌ها می‌شود. بیماری‌های التهابی روده مانند بیماری کرون و کولیت در هر سنی ممکن است بروز کنند اما این نوع مشکلات در سالمندان علائم شدیدتری دارند. عواملی مانند زمینه ژنتیکی، عوارض داروها و عفونت‌های مکرر در پیدایش بیماری‌های التهابی روده تاثیر دارند. افزایش سن عامل دیگری است که خطر بروز بیماری‌های التهابی روده را افزایش می‌دهد.

Contact Us
naser rasouli
Email: acrotic.info@gmail.com
Phone: 0098914562900
tehran
tehran, iran, iran

بدین صورت مشکلات گوارشی در سالمندان بروز نکرده و جای نگرانی نخواهد بود. در برخی موارد ممکن است ارتباطی بین بی اختیاری ادرار و مشکلات گوارشی در سالمندان وجود داشته باشد. التهاب در دستگاه گوارش، ضعف عضلات کف لگن ناشی از اسهال مکرر و مصرف برخی داروها برای درمان بیماری گوارشی در سالمندان می‌تواند منجر به بی اختیاری ادرار در سالمندان شود. یبوست به تخلیه روده کمتر از سه بار در هفته گفته می شود، این بیماری در اثر عواملی چون کم تحرکی، کاهش مصرف آب و فیبرهای غذایی به ویژه فیبرهای محلول ایجاد می گردد. یبوست به سادگی با اعمال تغییراتی در رژیم غذایی چون مصرف سبزی‌ها، میوه‌ها، در حد اعتدال، مصرف غلات سبوس دار و همچنین مصرف آب کافی قابل حل می باشد. مشکلات گوارشی در سالمندان می‌تواند نه تنها برای آن‌ها آزاردهنده باشد بلکه موجب نگرانی و استرس سایر اعضای خانواده شود، به خصوص زمانی که نمی‌دانید علت دقیق چیست و چه مراقبت‌هایی برای سالمند شما ضروری است.

دلایل زیادی می‌تواند موجب آن شود که این بیماری در سالمندان بروز پیدا کرده و مشکلاتی برای سالمند ایجاد کند. اما مهم‌ترین دلایل بروز این بیماری مشکلاتی چون سوء تغذیه، تضعیف سیستم ایمنی و… باشد. تغییراتی که در سیستم بدن و با بالا رفتن سن ایجاد می‌شود، دستگاه گوارش را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. بر اساس آمار رسمی چیزی حدود 40 درصد سالمندان در طول سال حداقل با یک مشکل گوارشی روبرو می‌شوند. مشکلات این بخش از بدن می‌تواند از دهان شروع شود و تمام سیستم گوارشی را تحت تاثیر خود قرار دهد. همچنین شرایط جسمی و محیطی سالمند نیز می‌تواند موجب حادتر شدن بیماری شود.

علائم بیماری های گوارشی در سالمندان به چه صورت ظاهر می شوند؟

بازگشت محتویات معدی به داخل مری به صورت غیرعادی از شایع ترین بیماری های گوارشی سالمندان است، افراد سالمندی که اضافه وزن دارند، سیگار و الکل مصرف می کنند بیشتر دچار این مشکل می شوند.. یکی از علائم بروز سنگ کیسه صفرا در سالمندان پررنگ‌تر شدن رنگ ادرار است. سنگ صفرا ممکن است به سمت مجاری صفراوی حرکت کند و باعث انسداد مجاری و درد و قلنج شود. همچنین سنگ کیسه‌ی صفرا ممکن است باعث ایجاد التهاب در کیسه‌ی صفرا شود. در صورتی که این بیماری در افراد سالمند درمان نشود، ممکن است سنگ کیسه صفرا حتی به داخل کبد نیز وارد شود. از عوامل دیگری که باعث بروز این بیماری می‌شود، اضافه وزن در افراد است.

کرون و کولیت جزو بیماری‌های التهابی روده هستند که در هر سنی می‌توانند بروز کنند، اما این بیماری‌ها در سنین بالا بیشتر بروز می‌کنند و یکی از علل ایجاد بیماری‌های گوارشی در سالمندان هستند. نداشتن رژیم غذایی مناسب نیز باعث بروز مشکلات گوارشی در سالمندان می‌شود. برای مثال، نخوردن آب کافی و خوردن فست‌فودها و نبود فیبر به میزان لازم در رژیم غذایی سالمندان باعث بروز مشکلات گوارشی در آن‌ها خواهد شد. بیماری‌های عملکردی گوارشی آن دسته از بیماری‌هایی هستند که دستگاه گوارش در هنگام معاینه طبیعی به‌نظر می‌رسد اما در زمان هضم و جذب غذا به درستی عمل نمی‌کند. این نوع اختلالات شایع‌ترین مشکلاتی هستند که بر دستگاه گوارش از جمله روده بزرگ و راست روده تأثیر می‌گذارند. کاهش علائم بیماری، مدیریت مصرف دارو، بهبود تغذیه و ارتقای بهداشت فردی از مزایای حضور پرستار سالمند در زندگی افراد مسن است.

این بیماری با اصلاح سبک غذایی در افراد سالمند و وارد کردن میوه و سبزیجات به بشقاب غذایی آن‌ها، ورزش منظم و میزان آب کافی حل خواهد شد. در صورت شدید بودن ریفلاکس معده، ممکن است این درد به کمر افراد نیز برسد. افرادی که دارای اضافه وزن هستند، مردان و افرادی که از دخانیات استفاده می‌کنند، بیشتر از بقیه مبتلا به این مشکل می‌شوند. شیوع زخم معده و خونریزی‌های ناشی از آن در افراد سالمند بیشتر از سایر افراد است. البته شایع‌ترین علت زخم معده مربوط به عفونت ناشی از هلیکوباکتر پیلوری است که درصد موارد ابتلا به زخم معده را به هلیکوباکتر نسبت داده‌اند. برخی از مشکلات گوارشی در سالمندان زمینه‌ی ژنتیکی دارد و برخی دیگر نیز در اثر استفاده از داروهای مختلف به وجود می‌آید یا در صورتی که دچار عفونت مکرر شوند، باعث اختلال در دستگاه گوارشی آن‌ها خواهد شد.

این پرستاران با درک نیازهای خاص سالمندان و فراهم کردن حمایت‌های لازم، می‌توانند به حفظ سلامت و خوشحالی این افراد کمک کنند. انتخاب یک پرستار مناسب با ویژگی‌های اخلاقی و جسمانی مطلوب، می‌تواند تأثیر بسزایی بر زندگی سالمند و خانواده‌اش داشته باشد. همچنین توجه به حقوق و شرایط کاری پرستاران نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که این امر می‌تواند به افزایش انگیزه و کیفیت خدمات آن‌ها منجر شود. با کمک گرفتن از شرکت خدمات پرستاری کیان مهر در تهران می توانید با خیال راحت در تمامی مدت قرارداد، نیاز به پرستار سالمند را برطرف نمایید. در نهایت، توجه به نیازهای سالمندان و پرستاران می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی همه اعضای خانواده کمک کند. اما هر سالمند منحصر به فرد بوده و ممکن است مصرف برخی از مواد غذایی گفته شده، سالمند عزیز را دچار مشکل گوارشی نکند.

دیورتیکولوز در مواردی رخ می‌دهد که دیورتیکول وجود داشته باشد اما التهاب نداشته باشد. این بیماری در ۸۵ درصد موارد بدون علائم بوده و از طریق عادات غذایی سالم، از جمله دریافت فیبر و آب کافی و ورزش ​​قابل کنترل است. به طور کلی رعایت عادات غذایی از بروز بیماری های گوارشی در سالمندان تا حد زیادی جلوگیری می‌کند. عادات طبیعی روده از فردی به فرد دیگر متفاوت است و نکته مهمی که باید روی آن تمرکز کنید سطح راحتی شما است. یک حرکت مدفوع سالم به نرمی و بدون درد انجام شده و خیلی شل، آبکی یا خیلی سفت نیست.

در این صورت با مراجعه مرکز خدمات پرستاری تهران درمان می‌توانید از خدمات ویزیت در منزل توسط پزشکان متخصص و مراقبت‌های پزشکی حرفه‌ای زیر نظر پرستاران با تجربه و با دانش این مجموعه بهره‌مند شوید. در واقع، در این بیماری بدن افراد نسبت به گلوتن که یک نوع پروتئین است واکنش نشان می‌دهد. این نوع از بیماری می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد اما در افراد سالمند شایع‌تر است. سالمندان مبتلا به بیماری سلیاک علائمی مثل نفخ، اسهال، یبوست و درد شکم را از خود نشان می‌دهند. داشتن استرس در سالمندان به صورت زیاد نیز می‌تواند روی دستگاه گوارش در افراد تأثیر بگذارد و افرادی که استرس زیادی را تجربه می‌کنند، علائم نفخ، کاهش اشتها و التهاب را در بدن خود مشاهده می‌کنند.

حفظ سلامت بدن و دوری از بیماری‌های گوارشی در سالمندان از مهم‌ترین هدف‌های دنیای مدرن بوده و در طولانی مدت باید توسط افراد مدیریت شود. ریفلاکس به برگشت غیرعادی محتویات معده به مری گفته می شود که از بیماری‌های شایع محسوب می شود که شیوع آن در افراد سالمند افزایش پیدا می کند. در صورت ابتلا، با رعایت نکات تغذیه‌ای تا حدود زیادی می توان تحمل فرد را افزایش داد. سوزش سردل (heartburn) به عنوان درد ریفلاکس شناخته شده که اغلب با درد قلبی اشتباه گرفته می شود. همچنین گاهی درد به کمر منتشر شده که اغلب افراد به یک کمر درد ساده فکر می کنند.

درمان کم خونی در سالمندان به دلیل خونریزی گوارشی، بستگی به علت زمینه‌ای دارد. در برخی موارد، مانند زخم معده، زخم روده کوچک و التهاب روده تجویز داروهای ضدالتهابی و کورتیکواستروئیدها می‌تواند راهگشا باشد. اسهال زمانی اتفاق می‌افتد که دستگاه گوارش مواد غذایی را خیلی سریع از بدن رد کند (زمان انتقال سریع کولون). این بدان معنی است که زمان کافی برای روده بزرگ وجود ندارد تا بتواند آب را از مواد غذایی به اندازه کافی خارج کند و این امر منجر به کاهش مایعات بدن، حجم و دفعات حرکات روده شده و دلیلی بر بروز بیماری های گوارشی در سالمندان می‌شود. شیوع سرطان‌های مری، معده، لوزالمعده و روده بزرگ با افزایش سن، بسیار زیاد می شود. در واقع می توان از مشکلات گوارشی به عنوان آغازکننده ی دیگر اختلالات در دوران سالمندانی نام برد.

سوءهاضمه عملکردی نوعی اختلال مزمن احساس حرکت در دستگاه گوارش فوقانی است. که بر طبق آمار ۲۰ تا ۴۵ درصد از افراد در سالمندی با آن روبه‌رو می‌شوند. علائم آن شامل درد مکرر قسمت فوقانی شکم، حالت تهوع، آروغ زدن، نفخ، سیری زودرس و سوءهاضمه است. مهم‌ترین نکته در حفظ سلامتی و مقابله با بروز بیماری‌های گوارشی در سالمندان، آن است که در طول زندگی خود فعالیت بدنی داشته باشید. فردی که بیش از ۵۰ سال سن را دارا است باید هر هفته حداقل دو ساعت فعالیت هوازی با شدت متوسط یا شدید داشته و در جلسات ده دقیقه‌ای یا بیشتر آن را انجام دهد. این امر می‌تواند شامل فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی، دوچرخه سواری و شنا باشد.

این بیماری در اثر عوامل شیمیایی، عفونی و عصبی در افراد سالمند به وجود می‌آید. این بیماری شیوع زیادی در کودکان دارد اما در افراد سالمند نیز شایع است. در این بیماری، اعصاب و عضلات روده به شدت حساس هستند، در حدی که فرد بعد از غذا خوردن دچار انقباض روده و بعد از آن اسهال می‌شود. اسهال و یبوست مزمن که از بیماری‌های شایع گوارشی در سالمندان به شمار می‌روند امکان دارد سبب بروز بواسیر شوند، به این شکل که اسهال با بالا بردن فشار خون امکان بروز بواسیر را زیاد شدن می‌دهد. اسهال مزمن می‌تواند به علت برخی عفونت‌های کهنه هم رخ دهد و همچنین از دیگر علت‌های مهم، می‌توان به بیماری کرون و کولیت اولسراتیو اشاره نمود، این بیماری امکان دارد زمانی درست کردن شود که سیستم ایمنی بدن به بخش‌هایی از دستگاه گوارش حمله می‌کند. واضح می‌باشد که همانند سایر ارگان‌های حیاتی بدن، دستگاه گوارش هم از اختلالات و بیماری سالمندان مصون نیست و حتی زیاد شدن سن هم می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر این دستگاه بگذارد.

بلعیدن غذا می‌تواند برای سالمندانی که به برخی بماری‌ها و مشکلات دچار هستند، دشوار باشد. بر اساس اطلاعات ارائه شده در وب‌سایت ncbi شایع‌ترین علل دیسفاژی دهان و حلق (اختلال در بلع) اختلالات عصبی عضلانی مانند سکته مغزی، مولتیپل اسکلروزیس، میاستنی گراویس، زوال عقل، بیماری پارکینسون و دیستروفی عضلانی است. سوء هاضمه، نفخ، سوزش سر دل و درد معده از جمله مشکلات شایع گوارشی در سالمندان هستند. گاهی اوقات تغییر در سبک زندگی و رزیم غذایی میتواند مشکلات و بیماری های گوارشی شمارا درمان کند. این کتاب به شکلی ساختاریافته و سازمان‌یافته تدوین شده است و شامل چندین بخش و فصل می‌باشد که هر یک به موضوعات خاصی در حوزه پرستاری گوارش می‌پردازد.

اما می‌توان گفت در سالمندان بالای 60 سال این بیماری کمتر دیده می‌شود. این بیماری باعث تحریک پذیری روده‌ها شده و در زمان کمی پس از غذا خورد در فرد ایجاد اسهال می‌کند. این بیماری به دلیل تحریک پذیر بودن روده و در اثر انقباض روده بسیار ایجاد درد در روده‌ها می‌کند. این بیماری همراه با علائمی یکسان در همه‌ی افراد می‌باشد که می‌توان به اسهال، یبوست و شکم‌درد اشاره کرد. مواد غذایی چون لبنیات، کلم، بادمجان، لوبیا، نخود، قهوه و برخی دیگر از مواد غذایی. مشکلات دستگاه گوارش سالمندان از جمله بیماری‌های دوران سالمندی می‌باشد که بسیار نیز شایع می‌باشد.

اسهال از جمله دردناک‌ترین بیماری‌های گوارشی در سالمندان است که تقریبا ۱۴ تا ۱۷ درصد از افراد در سنین بالا به آن دچار می‌شوند. آن دسته از مواد غذایی که علائم مشکلات گوارشی در سالمندان را هر زمان که مصرف می‌کنند، تشدید می‌کند. برخی از این غذاها شامل موارد زیر بوده و اغلب سالمندان در صورت مصرف با مشکلات گوارشی مواجه می‌شوند. دریافت ویتامین دی کافی از مواد غذایی نیز به ویژه در زمستان بسیار حیاتی بوده  و این نیاز با بالا رفتن سن و افزایش خطر ابتلا به مشکلات گوارشی در سالمندان، افزایش می‌یابد. کسانی که بین ۵۱ تا ۷۰ سال سن دارند باید ۴۰۰ میکروگرم ویتامین دی در روز و کسانی که ۷۱ سال به بالا دارند باید ۶۰۰ میکروگرم در روز مصرف کنند.

علت سنگینی معده در سالمندان چیست؟

در صورت بروز یبوست شدید و مشکلات گوارشی در سالمندان، میتوان یک دارو با نام لیناکلوتاید تجویز کرد که با افزایش ترشح مایعات روده، قوام مدفوع را بهبود بخشد. این دارو کمک می‌کند تا مدفوع از طریق دستگاه گوارش راحت‌تر عبور کرده و در جلوگیری از بروز بیماری‌های گوارشی در سالمندان موثر واقع شود. ثابت نگه‌داشتن وزن بدن افراد سالمند و همچنین کاهش یا ترک سیگار نیز می‌تواند باعث کاهش بروز مشکلات گوارشی در سالمندان شود. چراکه چاقی و نیکوتین می‌توانند به بروز سوءهاضمه عملکردی و ریفلاکس معده به مری کمک کرده و سبب بروز بیماری‌های گوارشی در سالمندان شود. بهتراست پس از صرف غذا از دراز کشیدن خودداری کرده و سعی کنید هنگام خواب سر خود را شیش اینچ بالاتر از بدن‌تان قرار دهید. این بیماری یکی از بیماری‌های التهابی روده است که می‌تواند هر بخشی از دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار دهد، اما این اتفاق بیشتر در انتهای روده کوچک و ابتدای روده بزرگ رخ می‌دهد.

{

۲. تجربه و مهارت‌های پرستار

|}

به طور کلی، شیوع این بیماری‌ها بیشتر در افراد بالای 60 سال اتفاق می‌افتد. ارتباط بین سلامت دستگاه گوارش و افسردگی یک موضوع مهم در علم روانشناسی و پزشکی است. در دستگاه گوارش انسان میلیاردها باکتری سکونت دارند که به “میکروبیوم روده” معروف هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که باکتری‌های موجود در روده با تولید ترکیبات شیمیایی می‌توانند به شدت بر خلق و خوی فرد تأثیر بگذارند. هرگونه اختلال در این ترکیبات و باکتری‌ها ممکن است باعث اختلالات روانی مانند افسردگی و اضطراب شوند.

هدف از به وجود آمدن این پلتفرم نیز همین است که با ارائه خدمات با کیفیت مراقبتی در منزل، آسایش و آرامش خانواده‌ها را تضمین کند. اگر برای نگهداری از سالمند و کودک و بیمار نیاز به پرستار با تجربه دارید یا نیاز به تزریقات و پانسمان در منزل دارید،خدمات پرستاری در منزل را با تیم حرفه ای سپید گستر تجربه کنید. به خاطر همین دلیل ها پرستار سالمند نقش مهمی در تشخیص به موقع این مشکل دارد. پرستاران حرفه‌ای خدمات متناسب با شرایط جسمی، روحی و عاطفی سالمند ارائه می‌دهند. یکی از علل آن سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) می‌باشد که به عنوان بیماری التهابی روده شناخته می‌شود، به طور کلی‌تر سندرم سوء جذب می‌باشد که در گونه بروز، غذا هضم و جذب نمی‌شود. دیورتیکولیت التهاب کیسه‌های کوچک کیسه‌ای شکل در دیواره روده بزرگ است و با علائمی از جمله درد شکم به خصوص در سمت چپ پایین شکم، حالت تهوع و استفراغ، تب و حساسیت به لمس در شک باشد.

اگرچه برخی از تغییرات سیستم گوارشی مربوط به فرایند پیری است، اما برخی دیگر به‌ویژه در افراد بالای 65 پاتولوژیک بوده و به دلیل نقص عملکردی به‌وجود می‌آیند. در این مقاله به بررسی مهم‌ترین اختلالات گوارشی در سالمندان، دلایل بروز و علائم آنها می‌پردازیم. ترکیبی از سبک زندگی و اصلاحات غذایی در بسیاری از موارد به کاهش یبوست کمک می‌کند. مصرف فیبر کافی و اطمینان از نوشیدن مایعات فراوان، مقدار زیادی به مدفوع اضافه کرده که این امر باعث حرکت سریع‌تر آن در دستگاه گوارش و جلوگیری از بروز بیماری‌های گوارشی در سالمندان می‌شود. آلو خشک یک ماده غذایی سرشار از فیبر است که در درمان یبوست موثر بوده و حاوی مواد مغذی برای سلامتی عمومی است.

IBS یک بیماری همراه با درد یا نفخ شکم است که با اسهال یا یبوست (یا هر دو) همراه است. دستگاه گوارش همچنین شامل اندام های متصل،‌ کبد، کیسه صفرا و پانکراس میباشد. در نهایت، “Gastrointestinal Nursing” با ترکیب دانش تئوریک و مداخلات عملی، یک منبع ضروری برای پرستاران و سایر متخصصان بهداشتی است که در زمینه مراقبت از بیماران گوارشی فعالیت می‌کنند و به دنبال ارتقاء دانش و مهارت‌های خود هستند. ما در آسانیسم علاوه بر خدمات سالمند، خدمات مراقبت از کودک و همراه بیمار در بيمارستان نیز ارائه می‌کنیم؛ همچنین آمبولانس خصوصی نیز جهت جابه‌جایی سریع بیمار از طریق پلتفرم آسانیسم در دسترس است. شرکت سفیران سلامت با بهره‌گیری از پرستاران مجرب، خدماتی مطمئن و حرفه‌ای ارائه می‌دهد. برای دریافت مشاوره و اطلاع از تعرفه‌ها، می‌توانید با شرکت خدمات پرستاری سفیران سلامت تماس بگیرید.

هضم و جذب غذا در دستگاه گوارش سالمندان در اثر عوامل و علل گوناگون، دچار اختلال شده که این روند، منجر به بیماری های گوارشی متفاوت می گردد. هنگامی که این تغییر شیوه زندگی کافی نباشد، بسیاری از داروها وجود دارند که می‌توانند برای جلوگیری و رفع یبوست و همچنین سرعت بخشیدن به حرکت مدفوع درون روده کمک کنند. از جمله داروهای موثر در جلوگیری از بروزیبوست و بیماری‌های گوارشی در سالمندان میتونا انواع گسترده‌ای از ملین‌ها ، مانند نرم‌کننده‌های مدفوع، روان‌کننده‌ها، محرک‌های روده و داروهای گرمازدگی خون، از جمله سالین، لاکتولوز، گلیسیرین و پلیمر نام برد. بیماری ریفلاکس معده از دیگر بیماری‌های گوارشی در سالمندان است و زمانی رخ می‌دهد که قسمت فوقانی دستگاه گوارش به درستی کار نکرده و باعث جریان یافتن مجدد محتوای معده به مری شود. استرس نیز می‌تواند به بدتر شدن علائم مشکلات گوارشی در سالمندان کمک کند و اگرچه گفتن آن راحت‌تر از انجام دادن آن است، اما تمرکز بر رفع استرس می‌تواند به شما در حفظ سلامتی و رفع مشکلات گوارشی کمک کند.

همچنین حداقل دو بار در هفته فعالیت‌های تقویت‎‌کننده عضلات و استخوان‌ها مانند بلند کردن وزنه، تمرینات با باند مقاومت یا یوگا را نیز به مجموعه فعالیت‌های بدنی خود اضافه کنید. در این جدول تعدادی از نشانه‌های شایع مشکلات گوارشی در سالمندان را بیان کردیم. اگر فرد سالمند عزیز شما هر کدام از این علائم را تجربه می‌کند، حتما برای تشخیص و درمان بیماری گوارشی در سالمندان او را نزد پزشک ببرید. از توصیه‌های مهم در رژیم غذایی سالمندان این است که از فیبر بالایی استفاده کنند. این کار باعث بهبود حرکات لوله ی گوارشی می شود و می تواند از ایجاد یک سری از بیماریهای گوارشی سالمندان جلوگیری کند. استراحت بعد از غذا از جمله عواملی است که در مورد سالمندان باید حتما در نظر گرفته شود.

حفظ عادات غذایی سالم می‌تواند فواید زیادی برای سلامت کلی دستگاه گوارش شما داشته و بیماری‌های گوارشی در سالمندان را کاهش دهد. همان طور که در دستور غذای افراد سالمند آمده، مواد مغذی و مقوی را انتخاب کرده و از انواع مواد غذایی در رژیم خود استفاده کنید. دریافت فیبر کافی از مواد غذایی تأثیر مثبتی بر یبوست، اسهال و بیماری های انحرافی روده دارد. زنان بالای ۵۰ سال باید ۲۱ گرم فیبر در روز مصرف کنند و این در حالی است که مردان در آن گروه سنی باید ۳۰ گرم فیبر از وعده غذایی‌های روزانه خود دریافت کنند. در برخی موارد، ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی می‌تواند کافی باشد. به عنوان مثال، افزایش مصرف فیبر و مایعات می‌تواند به درمان یبوست در سالمندان کمک کند، در حالی که اجتناب از غذاهای تند و چرب می‌تواند سوء هاضمه سالمندان را بهبود بخشد.

البته نه به این معنا که بلافاصله بعد از غذا به استراحت بپردازند؛ بهتر است بعد از نیم تا یک ساعت، استراحت کافی و مناسب داشته باشند. شیوع زخم‌های معده و روده و خونریزی ناشی از آن در سالمندان نسبت به دیگر افراد بیشتر است. عوامل شیمیایی، عفونی و عصبی جز مواردی هستند که باعث بیماری‌های گوارشی و زخم معده می‌شوند. البته شایع‌ترین علت زخم معده مربوط به عفونت ناشی از هلیکوباکتر پیلوری است  که درصد موارد ابتلای به زخم معده را به هلیکوباکتر نسبت داده‌اند. در واقع، کاری که این بیماری با افراد سالمند می‌کند، باعث می‌شود مقدار زیادی مدفوع در روده بزرگ جمع شود و مقدار زیادی غذا در روده کوچک جمع شود که نتیجه‌ی این کار پاره شدن روده و یا سوراخ شدن آن است.

برای مثال، این باکتری‌ها با تولید هورمون سروتونین (هورمون شادی) به حفظ سلامت روان کمک می‌کنند. از اینرو، کاهش تعداد باکتری‌های مفید مانند لاکتوباسیل‌ها و بیفیدوباکتری‌ها علاوه‌بر افزایش التهاب روده، ممکن است به تاثیرات مخرب روانی نیز منجر شود. سندرم روده تحریک‌پذیر یک بیماری عملکردی است که در آن عضلات روده بیشتر یا کمتر از حالت عادی منقبض می‌شوند. برخی از غذاها، داروها، افسردگی و اضطراب عواملی هستند که در بروز IBS تاثیرگذارند. در این اختلال علائمی نظیر درد و گرفتگی شکم، نفخ، تغییر در اجابت مزاج مانند سفت‌تر یا شل‌تر شدن مدفوع ظاهر می‌شود.

متاسفانه سالمندان با رعایت نکردن رژیم غذایی درست به زندگی روزمره خود همانند قبل ادامه می دهند. بدن انسان با افزایش سن دیگر پذیرای غذاهای تند و چرب نیست چون بدن و دستگاه گوارش دچار تحلیل شده و بسیار ضعیف عمل می کند اگر رژیم غذایی درست نداشته باشیم بدن سالمند به بیماری‌هایی نظیر سرطان روبه رو خواهد شد. متاسفانه در سالمندان سرطان مری ، سرطان معده و سرطان روده درصد زیادی را به خود اختصاص داده است . درضمن مراقبین و پرستار سالمند در منزل نیز باید نسب به رژیم غذایی سالمندان دقت لازم را داشته باشند و عذاهای سالم و مفید را برای آنان درست کنند. از دیگر مشکلات دستگاه گوارش سالمندان سندروم روده‌ی تحریک پذیر می‌باشد.

در برخی موارد، حتی اعضای خانواده به فرد سالمند داروهای ضد اسهال می‌دهند که این موضوع اوضاع را وخیم‌تر می‌کند. بنابراین، در صورتی که سالمند شما مبتلا به این مشکل شد، فوراً او را پیش پزشک ببرید و از تجویز سرخود خودداری کنید. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد ضعیف شدن ماهیچه‌ها از موارد اجتناب ناپذیری است که زیاد شدن بیماری‌های گوارشی در سالمندان با خود به همراه دارد و به این علت ریفلاکس بیشتری را در افراد مسن شاهد هستیم. به طور کلی بررسی و آزمایش هر ۱۰ سال یک بار باعث می‌شود تا از بروز بیماری‌های گوارشی در سالمندان جلوگیری کرده و سلامت گوارشی خود را حفظ کنید. دیورتیکولیت نوعی بیماری گوارشی است که به التهاب کیسه‌های کوچکی که در دیواره روده بزرگ ایجاد شده اند، گفته می شود.

از دیگر بیماری گوارشی رایج در سالمندان سندروم روده تحریک پذیر است ، زنان سالمند بیشتر از مردان سالمند به این بیماری مبتلا می شوند، روده و اعصاب و عضلات آن در این بیماری حساس می شوند و پس از مصرف غذا دچار انقباض شده و فرد دجار اسهال می شود. سالمندان عزیز برای داشتن یک زندگی سالم و بدون بیماری باید سبک زندگی خود را تغییر بدهند . تا بتوانند از مشکلات گوارشی و عارضه های بعد از آن تا حد زیادی در امان باشند . سالمندان باید روزانه پاره‌ای از وقت خود را به ورزش و تحرک اختصاص بدهند چون بی تحرک بودن، فعالیت نداشتن در سالمندان عامل اصلی بیماری در گوارش و حتی در جسم و جان آنان است . با انجام حرکت های کششی سالمندان جانی دوباره می‌گیرد با وجود ورزش سالمندان از خطرات احتمالی تا حدی در امان می مانند. زخم معده در افراد سالمند می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد که شایع‌ ترین آن ها میکروب هلیکو باکتر پیلوری می باشد اما یک سری عوامل  شیمیایی ،موارد عفونی و اختلالات عصبی نیز می‌ تواند برای سالمندان زخم معده را به وجود بیاورد .

بسیاری از داروهایی که سالمندان مصرف می‌کنند از قبیل داروهای فشار خون و مسکن‌ها، می‌توانند عوارض جانبی گوارشی داشته باشند. گاهی وقت ها نیز دکتر متخصص رژیم غذایی، برنامه ورزشی و دارو های خاصی را برای کنترل و درمان بیماری شما تجویز کند. در نهایت مهم ترین نکته از نظر سبک زندگی، تغذیه مناسب این بیماران است، زیرا در بیشتر موارد، این بیماران با فهرست بلندبالایی از غذاهای ممنوعه سروکار دارند. با افزایش سن عملکرد اعضای بدن و دستگاه های بدن ضعیف می شود، دستگاه گوارش هم از بقیه جدا نیست و با کم شدن توان ماهیچه های این دستگاه از کارآمدی و سرعت عمل آن کم می شود. سالمندان با استفاده زیاد از دخانیات هوای کمتری به داخل ریه برای نفس کشیدن می‌فرستند با وجود حجم کمی از اکسیژن به داخل بدن ،قلب و ریه عملکرد ضعیفی از خود نشان دهند .به همین علت ریه میزان قابل توجهی از خود مخاط ترشح می‌کند که باعث بسته شدن راه هوایی می شود .

کتاب با مقدمه‌ای بر مبانی فیزیولوژی و آناتومی دستگاه گوارش آغاز می‌شود و سپس به بررسی بیماری‌ها و شرایط مختلف گوارشی، روش‌های تشخیصی و درمانی، و مداخلات پرستاری مربوطه می‌پردازد. اگر سالمندان و یا افرادی که وظیفه پرستاری و نگهداری از سالمند را برعهده دارند بتوانند نکاتی را که در قسمت زیر توضیح داده می شود را رعایت کنند می توانند از بسیاری از بیماری‌ های گوارشی در سالمندان جلوگیری نمایند. مرکز خدمات پرستاری سفیر آرامش، با هدف ارتقای سطح سلامت و رفاه جامعه و متمرکز بر خدمات مراقبتی و پرستار، به صورت 24 ساعته در تمامی روزهای سال فعالیت می‌کند. در این مرکز، خدمات پرستاری برای سالمندان، کودکان و بیماران با عنوان پرستار کودک، پرستار سالمند و مراقبت بیمار توسط پرسنل مجرب و دلسوز، به خانواده های گرامی ارائه می‌شود. همانطور که در بالاتر نیز به آن اشاره شد، شیوع زخم‌های معده در سالمندان بیشتر است.


وب سایت اصلی